Problems loading language from path: /var/www/esclatgospelsingers/components/com_dropbox/

 

Han estat tres dies d’aprenentatges, de descoberta de propostes musicals, de bon ambient i de convivència. La 15a edició del Campus Gospel Rajadell, que s’ha celebrat des de divendres i fins diumenge, ha estat tot un èxit tant pel que fa a la participació com a la programació. El certamen ha tingut per primera vegada quatre cors de gran format en els concerts que han omplert la plaça de l’Església de Rajadell i que han mostrat el gran potencial del gospel europeu. A més, els tallers i altres propostes musicals, que han atret un centenar de persones vingudes d’arreu del món, han tingut molt bona acollida. Per tot això, el festival es referma com a cita de referència a Catalunya en l’àmbit de la música gospel.

 

La quinzena edició del Campus Gospel Rajadell ha fet un important salt qualitatiu. Ha comptat, per primer cop, amb la participació de quatre cors de gran format, que han fet vibrar el públic assistent i que han estat una demostració del bon nivell del gospel europeu.

 

El concert inicial va anar a càrrec del grup suïs SOVA Gospel Choir, format per cantaires de més de 20 països diferents i, el segon, del Riga Gospel Choir, de Letònia.  El tercer concert va reunir per primera vegada damunt d’un escenari els Barcelona Gospel Messengers & Esclat Gospel Singers, dos grups referents a Catalunya en l’àmbit de la música gospel. El concert de cloenda també va comptar amb la participació del Gran Cor del Campus, dirigits per Isaac Cates, una de les figures emergents del gospel als Estats Units.

 

Tot i que el temps va fer la guitza en algun moment, al final la pluja no va deslluir els concerts, que es va poder desenvolupar tal com estava previst.

 

Un altre dels plats forts del certamen han estat els tallers de gospel, impartits per músics de reconeguda trajectòria, com el mateix Isaac Cates, Sabine Jacquet, Kristine Praulina, Ramon Escalé i Laia Badrenas. Els participants, vinguts d’arreu del món, han fet una valoració molt positiva de l’experiència.

 

Tant dissabte com diumenge el festival ha tingut una sorpresa, la presència de Donald Lawrence, una eminència del gospel vingut des de Chicago.

 

El certamen ha comptat també amb el Campus Residend Reverend, el referent del qual ha estat Isaac Cates amb qui els participants han pogut compartir amb les seves vivències, inquietuds i projectes. En un vessant més espiritual, no hi ha faltat el Sunday Service, una experiència que ja té tres anys i s’ha consolidat com un dels moments més esperats i emotius del festival.

El nucli de Rajadell ja respira ambient de gospel des de primera hora del matí. El taller a càrrec del músic nord-americà Isaac Cates ha estat el punt de sortida d’un festival, que és referent a Catalunya en la música gospel, i que se celebrarà fins diumenge. El centenar d’inscrits als tallers per aprendre a cantar gospel han vibrat de valent durant tot el matí amb les explicacions d’Isaac Cates, una de les figures emergents als Estats Units considerat el successor natural de Richard Smallwood. Més de 100 campusins i campusines, la major part dels quals vinguts de fora de l’Estat, conviuen durant tot el cap de setmana i aprenen les tècniques per cantar gospel. L’hospitalitat dels veïns i veïnes de Rajadell és un dels punts forts del festival ja que la majoria de participants s’allotgen en cases de particulars.

 

 

Tres grans concerts de gran format

Els concerts començaran aquesta nit a la plaça de l’Església. El grup suïs SOVA Gospel Choir, format per cantaries de més de 20 països diferents, porten damunt l’escenari la qualitat i la diversitat del gospel que s’està fent a Europa actualment. Demà serà el torn pel grup Riga Gospel Choir, de Letònia, fundat l’any 2003 amb una àmplia experiència arreu d’Europa. Els concerts d’avui i demà començaran a les 10 de la nit. La cloenda serà diumenge a les 19.30 amb un gran concert que comptarà amb els Barcelona Gospel Messengers & Esclat Gospel Singers, acompanyats del Gran Cor del Campus, amb la participació de tots els campusins, cors i músics participants al Campus Gospel de Rajadell dirigits per Isaac Cates. El festival fa un salt qualitatiu aquest any programant per primera vegada tres concerts amb cors de gran format.

 

Entrades, informació i horaris

Les entrades per a cada concert tenen un preu de 15 euros i es pot aconseguir l’abonament per a les tres actuacions a un preu únic de 35 euros. El festival compta amb la pàgina web campusrajadell.com en què es pot consultar tota la informació del certamen.

 

-Divendres 5 de juliol a les 22.00 hores

Sova Gospel Choir

Direcció: Sabine Jacquet

 

-Dissabte 6 de juliol a les 22.00 hores

Riga Gospel Choir

Direcció Kirstine Pauline

 

-Diumenge 7 de juliol

Messengers & Esclat Gospel Singers & Esclat Junior

Direcció: Ramon Escalé

Gran Cor del Campus

Direcció: Isaac Cates